Ciupercile au multe beneficii pentru sănătatea ta

| |

Ciupercile nu sunt chiar clasificate că vegetale. Ele se găsesc peste tot în lume și pot fi otrăvitoare său non-otrăvitoare. Non-toxice, sau comestibile, ciupercile se găsesc peste tot în lume și sunt, de asemenea, foarte frecvent cultivate.

Ce vitamine conţin ciupercile?
Vitamina D
Ciupercile sunt singurul produs alimentar non-animal în care apare în mod natural vitamina D, în funcţie de Naţional Institutes of Health. Ciupercile de cultură, care nu sunt de obicei expuse la lumina naturală, de multe ori au mult mai puţină vitamina D. Odată expuse, aceste ciuperci oferă 100 la sută din doză zilnică recomandată de vitamina D. Vitamina D este esenţială pentru absorbţia calciului, creșterea oaselor, şi funcţia neuromusculară şi imunitară.


                                       Beneficii pentru sănătate

Nivelul de colesterol: Ciupercile oferă proteine slabe, deoarece au zero colesterol, grăsimi şi carbohidraţi foarte mici. Fibre şi anumite enzime din ele ajută, de asemenea, la reducerea nivelului colesterolului. În plus, conținutul ridicat de proteine slabe în ciuperci ajută la arderea colesterolului atunci când acestea sunt digerate.

Cancer de sân şi cancer de prostată: Ciupercile sunt foarte eficiente în prevenirea cancerului de sân şi din cauza prezenței beta-glucanului și acidului linoleic cu efecte anti-cancerigene. Din aceste două acidul linoleic este deosebit de util în efectele suprimării de estrogen. Acest estrogen este motivul principal pentru cancerul de san la femei după menopauza.

Diabet zaharat: Ciupercile pot fi o dietă ideală redusă în energie pentru diabetici. Ele nu au grăsimi, nu conţin colesterol, carbohidrați foarte puţini, proteine, vitamine și minerale, apă și fibre.

Imunitate: Ergothioneina, un oxidant puternic prezent în ciuperci este foarte eficient în protecție de la radicalii liberi, precum și creșterea imunităţii. Ciupercile conțin antibiotice naturale (asemănătoare penicilinei, care ea însăși este extrasă din ciuperci) care inhibă infecțiile fungice microbiene și altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu