Castigati zeci de mii de euro pe an din cultivarea ciupercilor

| |


De ce sa cultivati ciuperci?

Acum, consumul anual pe cap de locuitor, in Romania, este sub 100 g de ciuperci. Consumul normal ar fi de cca 2 kg/locuitor. Pentru inceput, aveti nevoie doar de 50 - 60 mp (un beci sau un garaj). Recolta va fi de 2.000 - 2.500 kg ciuperci/an din 3 - 4 cicluri de cultura.

In plus, puteti beneficia de fonduri nerambursabile si de sprijinul statului! Prin Programul National de Dezvoltare Rurala – Masura 121 „Modernizarea exploatatilor agricole”sau Masura 123 „Cresterea valorii adaugate la produsele agricole” obtineti finantarea necesara acestei afaceri cu ciuperci.

Buget initial
Practic, primii pasi sunt:
Ř amenajarea spatiului de cultura ciuperci;
Ř achizitionarea sporilor;
Ř obtinerea autorizatiilor.

Bugetul necesar pentru start variaza in functie de suprafata pe care doriti sa o cultivati cu ciuperci. Puteti porni o ciupercarie cu 1.000 de euro sau cu 20.000 de euro (cu posibilitatea obtinerii unor fonduri nerambursabile oferite prin Programul National de Dezvoltare Rurala).

Avantaje ale afacerii cu ciuperci
1. Investitie initiala modica.
2. Concurenta redusa. Cererea de ciuperci este de 26 de ori mai mare decat oferta!
3. Derulare rapida. La o cultura intensiva de ciuperci se obtin 5 - 6 recolte pe an! Nu uitati, este cultura cu cel mai mare randament pe metru patrat!
4. Piata de desfacere pentru ciuperci este asigurata! Ciupercile Champignon sunt cele mai cautate ciuperci din Romania.
5. Posibilitati multiple de extindere si export.
6. Cadru legislativ favorabil pentru IMM-uri plus oportunitatea finantarii prin fonduri europene.
7. Nu necesita teren agricol. Un hambar, un beci sau un garaj bine amenajate sunt tot ceea ce aveti nevoie.
8. Materialele necesare sunt foarte ieftine si usor de procurat (cel mai bun sol pentru ciupercile Champignon este balegarul!)
9. Se poate incepe ca o afacere de familie
10. Va punem la dispozitie un suport informativ detaliat format din 2 cd-uri, unul care contine text scris, tabele si fotografii si altul cu filmul afacerii, realizat intr-o ciupercarie.

Profit initial din cultivarea ciupercilor
Cu un spatiu de cultura de 100 mp (realizat prin supraetajare) obtineti incasari de peste 55.000 de lei noi/an.

Cum? De pe un singur mp. se obtin 80-100 kg de ciuperci/an.

Inmulti-ti cele 9.000 kg de ciuperci pe an cu 6 lei (1 kg ciuperci - en-gross). Rezultatul, 54.000 lei, reprezinta venitul obtinut de firma dvs. Si asta numai dupa primul an!
Desfacerea si, deci, profitul sunt asigurate deoarece cererea pe piata este mult mai mare decat oferta.

Afacerea la cheie cu ciuperci
Cultivarea ciupercilor Champignon este sinteza ideala intre tehnologie si afaceri. La fel ca toate celelalte lucrari din colectia “Afaceri la cheie”, Cultivarea ciupercilor Champignon va arata pas cu pas care este drumul cel mai sigur si cel mai rapid spre profit. Daca va surade ideea sa deveniti producator si chiar exportator de ciuperci sunt cateva elemente absolut necesare pe care trebuie sa le luati in considerare:
- ce inseamna si cum sa cultivati ciuperci Champignon;
- planificarea investitiilor si actele ce va legalizeaza afacerea cu ciuperci.

Cultivarea ciupercilor Champignon a fost special structurata astfel incat sa constituie un ghid al afacerii. Cuprinde toate informatiile si instructiunile necesare dezvoltarii unei ciupercarii la scara mare.

Tehnologia de cultivare a ciupercilor
Aflati din editia noua, informatiile cele mai actuale si complete despre cultivarea ciupercilor Champignon: cresterea si recoltarea ciupercilor:
aunde si cum sa cultivati ciuperci Champignon (sisteme tehnologice de cultivare a ciupercilor Champignon; influenta factorilor de mediu asupra cresterii ciupercilor Champignon);
acum se previn si se combat bolile si daunatorii ce pot afecta ciupercile;
acum se valorifica ciupercile (pregatirea pentru comercializare si procedee pentru prelungirea duratei de valorificare a ciupercilor proaspete).

Acte normative
Din lucrarea Cultivarea ciupercilor Champignon aflati exact:
- care sunt directiile de crestere pe piata;
- care sunt standardele de calitate pe care trebuie sa le respectati;
- care sunt legile si normele de activitate ce reglementeaza cultivarea si desfacerea ciupercilor in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu